diumenge, 30 d’octubre del 2016

Un gusano en la fruta


Autor: Pascal Rabaté
Norma Editorial. 2016

El consagrat autor francès ens porta aquesta vegada a la vida rural d'un poble de la França vinícola, Restigné, a la dècada dels anys 60. I fa un meravellós retrat de totes les misèries i grandeses d'una petita població on tothom es coneix i on conviuen amb les enveges, crítiques, calumnies i enfrontaments. L'anonimat de les ciutats de vegades serveix per relaxar determinades situacions que als pobles poden acabar en tragèdies. 
La definició dels personatges és detallada i els presenta cruament deixant a l'aire tota la hipocresia i la doble moral d'una societat tancada on entra la figura d'un inexpert sacerdot que va traient l'entrellat d'un desgraciat incident malgrat rebre els primers cops.
Un blanc i negre valent i poderós serveix perfectament per aquesta història de gènere noir, plena d'intriga, i costumisme rural. 
Curiosament, aquesta obra va ser publicada en francès l'any 1977 i com algunes altres més no ha sigut traduïda al castellà ni publicada fins ara. I és una pena perquè l'autor francès és un mestre en la narració de les torturades ànimes d'uns personatges i una societat que ell coneix perfectament.
Un trhiller amb tocs d'humor negre i intriga, amb un curiós personatge ple d'innocència enmig dels llops. L'obra va rebre el Gran Premi de la Crítica de l'ACBD i el Premi Nouvelle République del Bd BOUM.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada