dimarts, 22 d’octubre del 2019

L'àrab del futur



Autor: Riad Sattouf.
Editorial: Ediciones Salamandra. (2015).


Aquesta obra és la primera part d'una tetralogia en la qual l'autor francès, fill de mare francesa i pare sirià, ens descriu de manera autobiogràfica part de la seva vida. En aquest primer volum, descriu la seva infantesa a l'Algèria de Abddelaziz Buteflika, la Siria de Hafiz al-Assad, i la Libia de Gadafi.
Malgrat l'aparença innocent del dibuix i una narració que sembla un conte, l'obra és un testimoni històric de l'Orient Mitjà a les dècades dels anys setanta i vuitanta.
Riad Sattouf, artista multidisciplinar, és especialment conegut per la seva obra cinematogràfica i per la sèrie d'il·lustracions publicades durant nou anys a la revista Charlie Hebdo amb el nom de "La Vie secrète des jeunes", i a la revista Fluide Glacial, la sèrie "Pascal Brutal". Amb aquesta obra, Riad Sattouf, va guanyar el premi Fauve d'Or 2015, i la consagració definitiva dins de la novel·la gràfica francesa.
Un còmic que ens ensenya les diferents maneres de viure d'altres terres i altres societats, però que per sobre de tot ens mostra la importància de la família especialment quan les condicions de vida es compliquen. Tendresa i crueltat, esperança i manca d'horitzons, contrastos que van apareixent com el pas del dia a la nit, i de la nit al dia.

1 comentari:

  1. ...La importància de la familia especialment quan les condicions de vida es compliquen. Tendresa i crueltat, esperança i manca d'horitzons, contrastos que van apareixent com el pas del dia a la nit, i de la nit al dia... les teves oaraules son molt tendres...

    ResponElimina