dissabte, 4 d’octubre del 2014

El Hijo del Ogro


Autor: Grègory Mardon. Ediciones La Cúpula. 2009

Durant l'Edat Mitjana, Benoit un noi de tretze anys esta enlluernat amb la figura del botxí que ve a fer les execucions al seu poble. Aquesta malaltissa curiositat tindrà conseqüències tràgiques que el portaran a fugir de la seva llar. Llavors, començarà a participar en un periple de batalles junt amb un grup de mercenaris i tal com vagi creixent aconseguirà convertir-se en un líder degut a la seva extremada violència en el combat. L'odi estarà sempre present en el seu comportament, fins i tot quan arribi la pau a la seva vida amb el matrimoni i la paternitat. Aquesta seria la història que ens narra el còmic El Hijo del Ogro sense fer "spoilers". Pot semblar que ens trobem davant d'una aventura de gestes medievals èpiques, però no ho és específicament, hi ha una sèrie d'ingredients que situen l'obra en un espai diferent.


El Hijo del Ogro. Grègory Mardon
Grègory Mardon ens parla  d'una manera intimista del costat fosc de l'ésser humà. De com algú que comença caminant pel camí de l'odi no sabrà sortir-se'n i es veurà arrossegat a complir un destí obscur.  
Un dibuix expressionista molt interessant en escala de grisos funciona molt bé per explicar-nos aquesta història de reminiscències de tragèdia shakespeariana.

Un còmic fosc. Trist en essència. Captivador.

 El Hijo del Ogro. Grègory Mardon

Com a referència simpàtica, tot i que l'univers de la saga Stars Wars no té res a veure amb aquesta obra, durant la lectura ens ha vingut al cap una frase del Mestre Yoda dirigida al jove Luke Skywalker: 
"Por, ira, agressivitat el costat fosc ells són. Si algun dia regeixen la teva vida, per sempre el teu destí dominaran".  



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada