diumenge, 28 de setembre del 2014

Blacksad. Amarillo


Guió: Juan Diaz Canales. Dibuix: Juanjo Guarnido
Norma Editorial. 2013

Cinquè volum de la col·lecció protagonitzada pel detectiu felí  John Blacksad. Una sèrie d'obres que han recollit molts premis en els certàmens de còmic arreu del món.

En aquesta cinquena entrega, tot i que Blacksad vol descansar de l'acció permanent, l'encàrrec de portar un Cadillac de Tulsa a Nova Orleans, farà que es vegi involucrat en un assassinat i per resoldre'l haurà de fer un llarg recorregut pels Estats Units. Es relacionarà amb molta gent, fins i tot s'aproparà a escriptors que podríem vincular a la mítica "beat generation". 
Blacksad. Amarillo. Diaz Canales. Guarnido

Un dels premis que han rebut els números anteriors és el Premi Eisner al millor pintor/artista multimèdia i això no és gens estrany. En Amarillo, també podem gaudir de la gran tasca creativa de Juanjo Guarnido. Ho veiem en la complexitat de les vinyetes, en les intel·ligents caracteritzacions humanes dels variats personatges del regne animal, en els angles de visió de les escenes, en l'elecció del color i fins i tot en una certa estètica pictòrica en alguna de les vinyetes. Bona feina, també, en la recreació de tot l'entorn de l'època dels anys 50 dels Estats Units. Cotxes, motos, edificis, vestuari, ... admirablement reproduïts.

Quan un fa una capbussada en les primeres pàgines d'Amarillo, intueix que passarà una bona estona, que està entrant en una aventura on coneixerà molts personatges. Tot i que alguns podrien semblar arquetips, hi ha un ample ventall de personalitats. Curiosos, molt curiosos. Com el de l'estimable Neal Beato, advocat i agent literari amb una filosofia de vida esplèndida i positiva que en una vinyeta memorable és capaç en una bafarada de qüestionar-li a un escriptor maleït (un "beat" novel·lista) la seva tràgica concepció del sentit de la vida.

Una obra molt entretinguda i com sempre en les aventures de Blacksad, magníficament realitzada.

Blacksad. Amarillo. Diaz Canales. Guarnido

1 comentari:

  1. Magnífic àlbum. Qui pugui, no es perdeu l'exposició temporal sobre Guarnido al museu del còmic de Brusel'les.

    ResponElimina