dijous, 19 de març del 2015

Hiperespacio




Michio Kaku. Editorial Crítica.

Aquest llibre de quasi quatre-centes pàgines és una petita peça de rellotgeria. Pàgina a pàgina et va introduint en un tema tan complex com el de l'hiperespai, i qüestions fascinants com la teoria de super cordes, universos paral·lels, forats de cuc i forats negres, canvi de dimensions, i una pregunta tan demolidora com què hi havia abans del Big Bang. I ho fa passant per les diferents teories al llarg de la història amb les que matemàtics, físics i filòsofs han intentat donar resposta al sentit de la vida i saber on som.


El principal mèrit d'aquesta obra és que va fent aquesta mena de introducció a la física quàntica de forma gradual, molt educativa, molt pedagògica, plena d'exemples per portar els conceptes a nivell de sobretaula, però sense defallir en l'objectiu de tractar temes que ens canviaran la nostra visió del cosmos i de la vida mateixa perquè tot el que veiem al nostre voltant són vibracions a l'hiperespai, fins i tot nosaltres mateixos.

Un bon llibre introductori a la física quàntica i a les noves matemàtiques molt entretingut, divertit i que et fa veure com la humanitat ha intentat donar resposta a les preguntes de sempre,  Resulta també molt curiós veure com va avançant la ciència, i com una teoria desbanca a una altra per tornar a ser desbancada per la propera però cadascuna va sumant en el camí del nou horitzó.     



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada