dijous, 17 de desembre del 2015

Fútbol. La novela gráfica


Guió: Santiago García. Dibuix: Pablo Ríos  
Astiberri Ediciones. 2014

Quan tens aquesta obra a les teves mans i encara no l'has oberta, mentre observes la seva portada, penses que  ens explicarà la història d'uns personatges que es mouran dintre de l'àmbit del futbol. Amb el recorregut narratiu propi d'una novel·la.
Només introduir-te en les seves primeres pàgines ja veus que això no serà així.

Més que una novel·la gràfica com diu el seu títol, podríem dir que es tracta d'un assaig gràfic. No hi ha un argument lineal unidireccional, sinó que com si d'una investigació es tractés, teoritza sobre diferents aspectes sorprenents d'aquest joc. Amb històries que relacionen el futbol amb l'esoterisme, la teoria dels jocs, la sexualitat, l'art, ... Amb un apropament al tema que ens revela punts de vista de vegades paranormals o místics.

El dibuix de Pablo Ríos estructurat en sis vinyetes per pàgina, creiem que d'una deliberada lletgesa, funciona per treure tot el suc a l'elaborat guió de Santiago García.

Certament interessant tant per a fanàtics del futbol, com per als que sense ser-ho vulguin apropar-se a una mirada atípica, inimaginable i desconcertant sobre aquest esport.

Una lectura que ens ha deixat amb un grau important d'astorament i perplexitat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada