dilluns, 28 de desembre del 2015

No puedes besar a quien quieras


Guió: Marzena Sowa. Dibuix: Sandrine Revel
Ediciones La Cúpula. 2014

L'innocent fet de l'intent d'un nen de fer un petó a una nena durant la projecció d'una pel·lícula de caràcter propagandístic en una escola d'una república socialista en els temps de Stalin és el punt de partida d'aquesta història.

A partir d'aquí es desencadenaran  tota una sèrie de mecanismes de vigilància i control de tots els moviments, fins i tot dels més íntims, de les famílies implicades.


Des d'un punt de vista infantil accedim a una descripció intimista dels personatges. Veurem com transcorren les seves vides en la societat en la qual estan immersos, dominada per la por i el silenci. Fugint dels prototips, el guió ens presentarà algun personatge amb sorpresa.

Importància destacada al dibuix de les figures dels nens. Sandrine Revel dibuixant i il·lustradora ho fa d'una manera encertadíssima. Ja va exposar a París i Bordeus en 2012 una col·lecció d'obres pictòriques sobre la infància

Una novel·la gràfica que és un document sobre un moment de la història recent de les repúbliques socialistes, explicada a través de la vida quotidiana d'uns nens que simplement intenten viure la seva infància d'una manera normal. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada