diumenge, 20 de desembre del 2015

Vacaciones


Autor: Micoby
Ediciones Glenat. 2011

Estiu. Un càmping a la vora del mar.  Una parella de nois, una parella de noies i un altre noi que ve acompanyat pels seus pares vindran a passar-hi uns dies. Els cinc joves (preadolescents) es coneixeran, es relacionaran  i passaran plegats unes vacances d'estiu.

Tot aquest imaginari en gran part feliç que ens mostra l'autor, ens pot portar records de possibles vacances d'estiu de la nostra infantesa i ens hi pot fer sentir reflectits en algunes de les vivències dels protagonistes. Tot i que no tothom ha hagut de tenir uns estius feliços, o ni tan sols la possibilitat de realitzar unes vacances pels motius que siguin. 
   
El còmic ens parla d'aquest temps tan explosiu i de desgavell  per al nostre organisme que és el pas de nens a adolescents. Temps de descobriments, de dubtes, de ganes de viure, de primers petons i de primeres borratxeres. Moments feliços i també moments en els quals hem de començar a acceptar i assumir situacions tristes.

L'autor ens explica aquestes vacances d'una manera tranquil·la, posant especial estima en la descripció dels protagonistes. Potser fent servir uns determinats arquetips, però omplint-los de contingut. El dibuix és fresc, senzill i defineix molt be els gestos i expressions dels personatges.

Una lectura agradable per fer amb el so del mar de fons.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada