diumenge, 20 de març del 2016

La ventana


Autor: Sean Chuang
Barbara Fiore Editora. 2011

Sean Chuang és l'autor d'aquest sorprenent còmic que descriu una bonica història tan sols amb quatre petits textos. Més de dues-centes pàgines ens fan avançar per diferents situacions i paisatges, creant un fort desig de passar a la següent plana per veure com es va resolent la trama fins a arribar al final feliç. Tot el còmic té una posada en escena molt visual, molt de cinema, amb moltes i variades posicions de l'observador i amb un treballat estudi de colors, ombres i llums. I malgrat que hi hagi una forta càrrega en el sentit plàstic i visual, l'obra d'aquest polifacètic autor ens descriu una bonica història carregada de tendresa, amor i fins i tot crítica a la guerra. L'humor apareix sempre carregat de certa melangia.

Sean Chuang, nascut el 1968 i llicenciat en l'Escola d'Arts i Oficis Fuxing de Taipéi (Taiwán) ha treballat en diferents estudis d'animació, ha dirigit anuncis publicitaris i ha col·laborat amb altres directors asiàtics.

Potser l'únic problema és que l'obra es devorada en pocs minuts, però aquest plaer efímer el podem tornar a tenir revisant amb més calma cada estudiada pàgina. Molt recomanable.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada