dimarts, 14 de juny del 2016

La cata


Autor: Roald Dahl. Dibuix: Iban Barrenetxea.
Nordica Libros. 2014

Roald Dahl, escriptor britànic d'ascendència noruega és famós per algunes de les seves obres orientades al públic infantil: "Charlie i la fàbrica de xocolata", "James i el préssec gegant", "Matilda" i "Les Bruixes", però també va escriure joies com aquest conte que molts anys més tard va formar part de la seva obra "Relats inesperats".
Aquest conte es va publicar per primera vegada a l'edició de març de 1945 del Ladies Home Journal, més tard al The New Yorker el 1951 i posteriorment al Someone Like You l'any 1953. 
És un conte curt al voltant d'una taula on sis persones assisteixen a un sopar. Una atrevida aposta a un prestigiós sommelier genera tot un món de reaccions. 
La refinada narració és acompanyada per les il·lustracions de Iban Barrenetxea, il·lustrador i escriptor basc, que planteja la mateixa escena de la taula amb les variacions que van donant els moviments dels personatges. Absolutament descriptiu de la tensió del sopar i amb unes expressions molt ben definides. La cara del sommelier és difícil d'oblidar. La vella criada i un gat negre són presents sempre, abans i després de l'emocionant sopar, 
Una obra d'un mestre de la literatura clàssica en la línia de Poe i Hawthorrne, amb una trama densa i retorçada, plena de crítica social, però lleugera i refinada com els bons vins.    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada