dilluns, 19 de setembre del 2016

El bus




Autor: Paul Kirchner
Editorial: Ninthcomic. 2014

Aquesta obra és un recull de tires còmiques que Paul Kirchner va estar publicant al llarg de set anys, des del 78 al 85, a la prestigiosa revista Heavy Metal, que és la versió nord-americana de la francesa Metal Hurlant. L'èxit d'aquestes publicacions va ser per una banda el còmode ritme de publicació, dues per número amb periodicitat bimestral, i l'absoluta llibertat que va disposar.  Aquest dibuixant de Connecticut és un artista eclèctic i absolutament dispar a la seva carrera, des de la il·lustració editorial, el disseny gràfic, el còmic i arribant al disseny de joguines. Sembla que Kirchner ara, desgraciadament, és molt lluny del còmic i no deixa de ser aquesta una mala noticia.

A "El Bus" totes les històries estan compostes per un nombre reduït de vinyetes, de sis a vuit, en blanc i negre, que ens presenten petites històries absolutament delirants algunes, altres surrealistes, altres inquietants, però totes sorprenents i plenes d'imaginació. Sembla increïble com un tema en principi tan pla i anodí pot generar tal quantitat d'aventures d'aquest viatger i el seu autobús. També podem trobar una crítica social sobre la nostra societat i els seus mecanismes de funcionament. 
Cal destacar els nombrosos canvis de línia d'horitzó i plans, de vegades les coses més llunyanes estan molt a prop i de vegades podem passar de les tres dimensions a les dues amb un gest net i elegant. Sense dir una paraula ens fa riure i reflexionar a gran velocitat, com la d'aquest autobús amb vida pròpia.

       

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada