dilluns, 2 d’abril del 2018

Píldoras azules


Autor: Frederik Peeters.
Editorial: Astiberri. (2009).

Aquesta gran obra es pot considerar quasi una peça autobiogràfica. L'autor va conèixer tot el que gira al voltant del món del VIH-SIDA quan van aparèixer a la seva vida la Cati i el seu fill de tres anys, tots dos amb la malaltia, que va esclatar a escala mundial a mitjans dels anys vuitanta.
L'obra descriu com ell, un dibuixant professional, acompanya els afectats que han de passar per la triple teràpia per fer front a la malaltia. Amb tot aquest procés sorgeixen moments de dubtes, pors, incerteses, i la ferma voluntat de tirar endavant malgrat l'adversitat. La malaltia no desapareixerà de les seves vides, però es conformarà com una malaltia crònica que s'haurà de controlar sempre. Les imatges dels malsons són molt poderoses i sovint la malaltia és representada per un enorme rinoceront blanc que ho arrasa tot. 
És destacable el paper que va agafant  la paternitat a mesura que va avançant la relació dels dos joves. Per altra banda la magnífica sort que   tenen amb el metge que els hi fa el seguiment de la malaltia. Un metge de veritat, carregat d'humanitat i saviesa.
El dibuix negre sobre blanc és dinàmic i treballa especialment les expressions de les cares dels personatges.
L'obra està carregada d'amor i de tendresa, però també d'humor. No cau mai en la sensibleria, la llàgrima fàcil, ni el drama fosc.Un còmic  delicat perfecte per apropar-se a un tema complicat i que encara avui crea molta angoixa i pors.     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada