diumenge, 22 d’abril del 2018

Bogeries de Brooklyn


Autor: Paul Auster
Editorial: Edicions 62. Col·lecció El Balancí. (2006).

Una meravella de llibre. El vaig agafar perquè sóc un seguidor d'aquest conegut escriptor de Nord-Americà, autor de nombroses obres brillants com la "Trilogia de Nova York", "Leviatan"," La invenció de la Solitud" i moltes d'altres. També ha escrit poesia, guions de cinema i fins i tot ha dirigit una pel·lícula, "Lulu on the Bridge", que també compta amb el seu guió.
"Bogeries de Brooklyn" són poc més de tres-centes pàgines que es llegeixen en un no res. El personatge central és un home de seixanta anys divorciat i malalt de càncer que busca donar sentit al  darrer tram de la seva vida. L'obra avança com una locomotora a cada pàgina. L'aparició de nous personatges, a quin més fascinant, va obrint un ventall de successos i esdeveniments sorprenents que omplen la narració d'humanitat, tendresa i molt sentit de l'humor.
L'obra es deté sovint en els detalls i misteris de la vida ordinària, aquells que formen la vida comuna de cada dia. Em quedo sobretot en dos conceptes que apareixen a la narració, la creació de l'Hotel Existència i la concepció d'un llibre amb l'irònic títol de "El llibre de l'estupidesa humana". Només per aquests dos invents literaris val la pena perdre´s als carrers de Brooklyn. 
Una autèntica delícia.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada