diumenge, 26 d’agost del 2018

El libro de los engendros




Autor: Alberto Alto
Editorial: Bang Ediciones. (2011).

És un llibre amb una magnífica enquadernació, tapa dura i una exquisida impressió que conté el més sòrdid i dur relat que es pot imaginar al voltant de la infantesa. 
L'obra està dividida en cinc històries curtes: "Soy un monstruo", "Tengo un perro", "Microscopio", "Prótesis" i "Mundo subterráneo".
Us faig un petit resum de cadascuna d'elles:
"Soy un monstruo" ens fa veure com una petita confusió en la percepció provoca un final terrible.
"Tengo un perro" ens presenta un gos que porta el nom d'Alberto i ens explica abans de la seva mort un cas d'abús de menors per part de l'amic de la mare de la protagonista. Molt dur.
"Microscopio" és la història d'un nen que pateix l'oblit del seu pare i el patiment de la violència domèstica. 
"Prótesis" és una història crua d'autolesió que origina una especial perversió.
"Mundo subterráneo" un relat negre de pèrdua d'un germà que portarà al suïcidi.
Cada pàgina conté un sol dibuix, més gran o més petit que apareix en els tons de blanc, negre i sèpia amb una distribució molt personal.
Cinc històries on els protagonistes són els nens i que provoquen por, estupefacció i sorpresa. De vegades és la manca de coneixements, la ingenuïtat, d'altres la perversió i la maldat la que provocaran el dolor. El lector buscarà un respir per pensar que tot això és un malson, però li costarà trobar-lo. Una obra absolutament fosca i que només agradarà als amants de les emocions fortes i les situacions extremes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada