divendres, 31 d’agost del 2018

Una lectora poc corrent.



Autor: Alan Bennett. 
Editorial: Anagrama. Empúries. (2008).

La Reina d'Anglaterra és la protagonista del llibre. Un dia passejant pels jardins de Buckingham els gossos li porten a descobrir en un indret desconegut per ella un vehicle molt estrany. Es tracta d'una biblioteca mòbil per als treballadors de Palau. A l'interior troba el bibliotecari i un ajudant de cuina, que sembla ser l'únic usuari. Forçada per la situació agafa un llibre en préstec i comença una relació amb aquest ajudant de cuina que és un lector voraç i que es convertirà en el seu assessor. Aquest petit pas d'inici en la lectura, canviarà per complet la visió del món de sa Majestat. Un llibre porta a un altre i a cada llibre augmenta el desig de conèixer més coses. Això provocarà una forta reacció a tots els seus consellers i ministres que veuen perillar certs protocols absurds per la manca del mínim interès de la Reina. 
Aquest és l'argument d'aquest petit llibre, no arriba a les cent pàgines, que a més de la particularitat que la protagonista sigui la monarca britànica, ens parla de llibres, de la passió per la lectura, de com els llibres ens donen llibertat, de com també ens amplien la mirada i ens humanitzen. Cada llibre conté una història on ens endinsem sols, on vivim una altra realitat i que ens farà evolucionar.
L'autor Alan Bennett és un dramaturg famós a Anglaterra per les seves obres de teatre i pels guions d'alguna sèrie a la televisió anglesa. També ha estat actor i des de fa deu anys que va iniciar la seva trajectòria en la narrativa, ha aconseguit una bona resposta del públic i la crítica.
Una obra que et fa passar una bona estona, amb una càrrega d'ironia fina i humor. Ideal per llegir a la platja.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada