dilluns, 30 de setembre del 2019

La auditora



Autor: Jon Bilbao. Dibuixos: Javier Peinado.
Editorial: Astiberri. (2019).

Mar, una investigadora de Roobot Systems, arriba a un petit poble per detectar la possible presència d'un robot amagat que sembla haver comès un homicidi.. Al poble, es troba la por dels veïns, els capricis de la família dominant i els problemes que l'origina Automedonte, la intel·ligència artificial que ha d'ajudar-la en la recerca del robot. A mitjans del segle XXI, la companyia internacional Robot Systems aconsegueix fabricar robots similars als humans. Aquest avanç tecnològic xoca frontalment amb l'oposició dels humans, que intenta eliminar-los. Tan sols uns pocs valents creen plataformes socials que els protegeixen i intenten ocultar-los dins de la comunitat humana. 
Aquesta és la temàtica  que ens narra aquest còmic, que sota l'aparença de ciència-ficció, ens parla de temes molt presents a la nostra societat, la contaminació, el capitalisme agressiu, la por al diferent, les condicions de treball que s'apropen a l'esclavatge, els micromons de les comunitats tancades, i l'entrada de les grans corporacions internacionals a les xarxes socials i la política. Els gossos tenen un paper especial dins de la narració força inquietant. No explico més. 
Jon Bilbao, traductor literari, novel·lista i guionista, ha rebut nombrosos premis literaris per les seves novel·les i contes. Aquesta és la seva primera incursió en el món del còmic. 
Javier Peinado ha realitzat diferents col·laboracions amb guionistes com Santiago García, i Jorge Riera entre d'altres. Compagina la seva tasca de dibuixant amb el treball de portar la pàgina web del Museo del Prado des de l'any 2009. 
Una obra amb un guió ben  treballat de Bilbao, que ens parla d'un futur molt proper no gaire tranquil·litzador, i amb el dibuix colorista de Peinado que es situa dins de la línia clara que l'agermana a Daniel Torres.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada