dijous, 26 de setembre del 2019

Potemkin


Autor: Pablo Auladell.
Editorial: Norma Comics. (2018).

La pel·lícula muda de Serguéi M. Eisenstein, filmada l'any 1925 per encàrrec del govern Soviètic per commemoració del vintè aniversari del cop revolucionari de 1905, serveix a Pablo Auladell per fer un homenatge a una de les pel·lícules  icòniques dins de la història del cinema. De fet, podrem reconèixer moltes de les escenes del film passades per les mans i la ment d'aquest autor alacantí.
A les pàgines del còmic, apareix la mateixa narració del film que descriu com la tripulació del cuirassat Potemkin, cansada i farta del tracte vexatori i injust rebut per part dels oficials, fan un motí que serà l'origen de la revolució russa.
El dibuix d'Auladell és fort, quasi violent, amb un negre que sembla trencar el blanc del fons. El color vermell apareix de forma puntual marcant la força de la sang i de la revolució.
"Pablo Auladell no ha adaptado El Acorazado Potemkin, sino que ha hecho algo mucho más interesante: la ha soñado"  va dir el crític cultural català Jordi Costa. 
Una obra que poden gaudir de la mateixa manera els amants dels còmics i aquells que no coneixen aquest art que combina la narració i la il·lustració. Una obra seriosa, adulta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada