dijous, 28 de novembre del 2019

Mascotas, espíritus y otros prodigios del inframundo



Autor: Pep Brocal.
Editorial: Astiberri Ediciones. Col·lecció Sillón Orejero. (2019).

Amàlia, decebuda de la vida després d'un fracàs amorós, agafa la feina de portera de l'edifici que va deixar la seva mare al morir. Viu al seu pis amb el seu gat, els seus llibres i la seva rutina, però tot canviarà quan apareix a l'escala un rar senyor amb un barret de bombí. Aquest personatge ve a buscar ànimes. Així comença aquesta divertida història que corre paral·lela a l'obra clàssica de Dante, "La Divina Comèdia" que descriu la baixada als inferns de tots els mortals. Al llarg de l'aventura sempre acompanyarà a la protagonista, un Bruce Lee que lluitarà contra els dimonis i donarà savis consells per no defallir, ni decaure mai. El mateix Dante, que ocupa el paper de Caronte i un curiós Lucífer amb una flama per cap, són dos dels personatges principals. Tot el periple pels inferns els fa la protagonista per trobar el seu gat. Això succeirà a la darrera pàgina, en un final molt quàntic.
La distribució de les vinyetes, els colors, els diferents dissenys de les pàgines, converteixen aquesta obra en un còmic divertit, dinàmic, gens monòton, i això té molt de mèrit en una obra de més de tres-centes pàgines.
Pep Brocal, realitza aquesta atrevida obra, després d'aconseguir triomfar amb les seves dues obres anteriors: "Alter y Walter o la verdad invisible" i "Cosmonauta", i torna a encertar amb Inframundo.
Una delícia pop que ens parla de la solitud, de la melangia, del pas de la vida a la mort i de la importància de deixar fluir, com ens diu el mestre Bruce.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada