divendres, 1 de novembre del 2019

Fragmentos de feminidad



Autor: Olivier Pont.
Editorial: Ediciones Oberon. (2019).

M'ha sorprès molt que aquest còmic l'hagi creat un home. Ens conta la història de set dones, Chloe, Mathilde, Alison, Sylvia, Faith, Elikya i Fleur, amb una sensibilitat i tendresa molt femenina. Totes les històries giren al voltant dels pits de les dones, però no tenen res a veure entre si. Totes les dones no permeten que les subestimin, jutgin o encasellin, i per això lluiten i troben la seva llibertat, per elles mateixes. Set fragments de vides molt diferents de set dones en moments i circumstàncies particulars. Cadascuna de les narracions van de les onze a les divuit pàgines, però també és aquest fet  l'encert de l'obra, en la seva capacitat de síntesi. El títol de l'obra original en francès és "DesSeins", un joc de paraules intraduïble entre desseins (intencions) i des seins (els pits). Aquí s'ha optat per la traducció anglesa. El colorista d'aquesta obra és Laurence Croix, i és molt destacable la seva aportació.
Olivier Pont només té una altra obra publicada en castellà "Donde no alcanza la mirada"  l'any 2005.
L'autor francès, a més de realitzar il·lustracions i còmics, és un realitzador de curtmetratges, televisió i publicitat. 
Una obra amb una sensibilitat extrema al voltant del món de la dona, amb una visió esperançadora, i on destaca la força per vèncer moltes vegades la fragilitat i la dificultat de ser dona en aquest món de vegades tristament masculí. Absolutament recomanable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada