diumenge, 29 de desembre del 2019

Des del banc dels acusats

Autor: Raül Romeva.
Editorial: Ara Llibres. (2019).

Aquest petit llibre recull textos i esbossos fets per l'autor durant els mesos del judici al Procès al Tribunal Suprem. Resulten una crònica testimonial del judici vist des del banc dels acusats. 
Molts d'ells respiren incredulitat, perplexitat, ràbia, però amb un toc d'humor que només pot fer una persona de la integritat moral i política de Raül Romeva. Tinguem en compte que aquesta crònica de malson està realitzada després de passar pels centres penitenciaris d'Estremera, Lledoners i Soto del Real.
Els seus dibuixos són una manera d'expressar les seves conviccions, alliberar tensions, i de recollir totes aquelles impressions i estats anímics quan es viu privat de llibertat de manera absolutament injusta i venjativa per part de l'Estat Espanyol.
Raül Romeva ha estat Investigador sobre pau al Centre Unesco de Catalunya i a l'Escola de Cultura de Pau de la Universitat Autònoma de Barcelona, Sotscap de l'Oficina de la Unesco a Bòsnia i Hercegovina, Supervisor electoral per a l'Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa, Coordinador de campanyes de desarmament a Intermón Oxfam i Professor d'Afers Europeus i Relacions Internacionals en diverses universitats. Entre 2004 i el 2014 va ser Diputat al Parlament Europeu. Quan llegeixo aquesta trajectòria professional, la indignació encara creix més. El judici va ser una cruel pantomima sense més sentit que la venjança i l'orgull més ranci. Perdoneu que em repeteixi. 
Tant de bo, poguéssim veure aquests dibuixos com un desastre ja passat, i amb els presos polítics nostres fora de la presó. Tant de bo sigui al més aviat possible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada