dimecres, 17 d’agost del 2022

Astrofísica para jóvenes con prisas

 



Autors: Neil deGrasse Tyson i Gregory Mone.
Editorial Planeta. Paidós. (2022).

Neil deGrasse és un dels més grans divulgadors científics en l'actualitat. Doctor en Astrofísica per la Universitat de Columbia l'any 1991, va substituir al llegendari presentador Carl Sagan a la versió del segle XXI de la gran sèrie documental Cosmos, que es va estrenar a escala mundial al National Geographic Channel, amb el títol Orígenes.
Gregory Mone, graduat a Harvard, periodista especialitzat en ciència i amb molts treballs de ficció i no-ficció, destinats a lectors infantils i joves. És col·laborador de la revista Popular Science, publicació digital nord-americana de continguts científics amb cent cinquanta anys d'història.
Aquest llibre tracta de posar llum sobre els aspectes bàsics del nostre Univers de forma amena, entenedora, amb una presentació gràfica molt dinàmica, textos de diferents colors, dibuixos i fotografies. I certament, l'adaptació que fa Mone dels textos de deGrasse explica molt bé temes tan complexos com les quatre forces fonamentals que componen l'Univers, la matèria fosca i l'energia fosca, el Big Bang, els quàsars, els forats negres, i alguns altres que donen una visió general del que és l'astrofísica i els reptes gegantins que tenim els humans dins del cosmos.
Per poc que miris les estrelles, aquesta obra et resultarà interessant i divertida. I a mi particularment m'ha tornat a recordar conceptes que malgrat que ja els tens assolits, convé recordar i enfortir. L'Univers és ple de sorpreses meravelloses. La composició del nostre món està formada per un 5% de matèria normal, un 27% de matèria fosca, i un 68% d'energia fosca. I coneixem aquest 95% especial per la seva presència i comportament, però encara sense saber que n'és exactament. Fascinant.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada