dimecres, 7 de febrer del 2024

Ara no miris

 



Autora: Daphne du Maurier.
Editorial: Viena Edicions. Petits plaers. (2023).

Quan vaig començar a llegir aquest petit llibre i a mesura que avançava la trama em van venir les imatges d'una pel·lícula anglesa que vaig veure quan era adolescent, "Amenaça a l'ombra" del director Nicolas Roeg, que està inspirada en aquest llibre que avui comentem. Un film ple de misteri i foscor on apareixia una figura humana vestida amb un impermeable vermell que malgrat el pas dels anys, no he oblidat.
L'autora del llibre amb molta habilitat et va introduint en la trama, i aconsegueix ficar-te dins del laberint de carrers de Venècia. Els dos protagonistes principals, el John i la Laura, passen uns dies a Venècia intentant refer-se del dolor que els hi ha ocasionat la mort de la seva filla petita. Quan la Laura sembla que comença a trobar-se una mica recuperada, es troben dues senyores molt especials. Una d'elles diu que és vident i que té un missatge de la seva filla morta. En John, totalment incrèdul, pretén ignorar-les i allunyar-les de la seva dona, però tot canviarà i portarà la situació a un final sorprenent.
L'escriptora Daphne du Maurier va ser una noble anglesa que va rebre el títol de "Dama Comandant de l'Ordre de l'Imperi Britànic", va escriure una trentena de novel·les, i va guanyar diferents premis internacionals. Ha estat una influència important en autors posteriors com Patricia Highsmith, i directors de cinema com Alfred Hitchcock  i Stephen King. Una autora que domina els ritmes i els tempos per fer de la seva escriptura una eina plena de misteri.
Una magnífica obra de suspens en una escenografia plena de llums i ombres que t'atrapa des de la primera pàgina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada