dimarts, 20 de febrer del 2024

Más allá de las estrellas

 




Autor: Álex Riveiro.
Penguin Random House Grupo Editorial. (2021).

Álex Riveiro és un escriptor divulgador científic. Llicenciat en física per la Universitat de Santiago de Compostel·la i màster en astrofísica per la Universitat Complutense de Madrid. Està interessat en la divulgació científica i per això, l'any 2012, va crear el blog "Astrobitàcora".
Dos anys abans d'aquesta obra, va escriure "Hacia las estrellas", que porta el subtítol d'una breu guia de l'Univers. En ell, ja analitza de forma molt pedagògica tot el que podem veure a les nits si aixequem el cap i mirem al cel. La ciència pot ser divertida i amena.
En aquesta ocasió, planteja una pregunta eterna i transcendental: estem sols a l'Univers?, quines característiques ha de tenir un planeta per poder tenir vida?, quines formes de vida diferents de la nostra poden existir?, ens podrem comunicar d'alguna manera?, aquests possibles veïns estan a una distància que no podrem superar?, és possible que hi hagi hagut o encara existeixin altres civilitzacions?, més avançades que la nostra?, ens han visitat?
Un llibre amb un llenguatge molt planer que ens obre molts interrogants, que ens planteja infinitat de possibilitats, i que ens fa obrir la ment i volar la imaginació. Si ets una mica astronauta, t'encantarà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada