dimarts, 9 de febrer del 2016

El gusto del cloro



Autor: Bastien Vivès 
Diábolo Ediciones. 2010

Aquesta obra que es llegeix d'una volada se't queda ben endins per moltes raons. La principal és que descriu una aventura per la que hem passat tots en algun moment de la nostra vida. És el fràgil moment de l'enamorament. L'enamorament pur, instantani, demolidor. Aquell que et fa viure de forma molt intensa, però que et provoca la manca d'aire quan les coses no surten com desitgem.

Quasi tota l'acció passa dins d'una piscina on un noi intenta nedar millor per guarir una esquena que li dona problemes. Tots els dimecres van passant amb la normalitat acostumada fins que apareix a la piscina una noia que es converteix en el centre del món. La nedadora amb fins i tot premis de competició ensenya al nostre enamorat a millorar el seu estil d'esquena i al mateix temps es converteix en desig.

Les 132 pàgines de colors blaus turqueses desprenen l'olor a clor de les piscines i ens parlen de la fugacitat dels moments feliços, de la fragilitat de la vida, de l'amor, del desig. El francés Bastien Vivès als seus trenta anys s'ha convertit en autor admirat i valorat pel seu dibuix i el ritme quasi musical de les seves pàgines. Amb aquesta obra va guanyar el premi "Essentiel Révélation" del prestigiós Festival d'Angouleme el 2009.

Per tancar l'entrada us deixem amb la imatge de la noia que torna després d'uns dies de no assistir a la piscina i deixar al nostre noi trist i buit. Aquest "Hola" inesperat és la felicitat, és la vida.


1 comentari:

  1. Estic totalment d'acord amb tu. Magnífica obra. Vives es un creador molt fi

    ResponElimina