dijous, 25 de febrer del 2016

El perro bizco


Autor: Étiienne Davodeau.
001 Ediciones. 2014.

Després d'obres amb un clar rerefons social com Los ignorantes, Rural o Lulú mujer desnuda, Davodeau  ens presenta un còmic costumista i humorístic.

Un auxiliar de sala del Museu del Louvre, Fabien, coneix a la família de la seva xicota, els Benion. Un grup de personatges excèntrics i  poca-soltes que no es tallen un pel quan han d'expressar les seves opinions, cosa que contrasta amb el caràcter moderat de Fabien. En aquesta primera trobada li mostren un quadre que porta molts anys abandonat al graner pintat per un avi de la família i que mostra un gos guenyo. Així doncs, aprofitant l'ocasió que tenen a casa una persona que treballa al Louvre, li plantegen un repte: podria exposar-se aquesta pintura al museu?

La comicitat està present en tota l'obra, sobretot en els diàlegs amb els Benion plens de ximpleries i grolleries. Així mateix, el dibuix fa un magnífic retrat d'aquests personatges.


Però, darrere del to humorístic apareix una qüestió interessant: Qui decideix si un quadre pot ser exposat o no en un museu, en aquest cas el del Louvre? Com a complement informatiu i aclaridor, al final de l'obra apareix un informe del Servei d'adquisicions del museu del Louvre on s'explica el sistema d'adquisició d'obres, qui decideix què i com.

Hem rigut molt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada