divendres, 12 de febrer del 2016

Página negra


Guió: Frank Giroud i Denis Lapière. Dibuix: Ralph Meyer
Spaceman Books. 2014

Bona presentació per a aquesta obra en una edició en format llibre cartoné.

Una crítica literària rep l'avançament de la novel·la d'un autor estrella d'una editorial. Un novel·lista de gran èxit, però que es manté a l'anonimat. Ningú sap quina imatge té, no hi ha fotos, no va a recollir premis quan li concedeixen. Una sèrie de circumstàncies portaran a la protagonista a trobar-lo. Aquest seria un dels eixos que vertebren l'obra. Paral·lelament a aquesta història, veurem desenvolupat  l'argument de l'avançament de la novel·la, el relat d'una refugiada del Líban que surt de presó i intentarà buscar explicacions a fets del seu passat.

Página negra ens presenta aquestes dues narracions alhora, utilitzant registres de color diferents per cadascuna. Aquest recurs serveix per potenciar el guió i portar-nos a un sorprenent i confluent desenllaç.


Ens trobem davant d'una obra que darrere una factura que pot agradar a tot tipus de públic, fins i tot al no acostumat a la lectura de còmics, ens ofereix una vegada ens endinsem en la seva lectura, el descobriment d'una estructura poc convencional i l'aplicació d'una certa forma de metallenguatge.

Una mostra interessant de les confluències entre la vida i la literatura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada