dijous, 21 d’abril del 2016

Revienta, cerdo.


Guió: Pascal Rabaté. Dibuix: Simon Hureau.
Norma editorial. 2014

Didier, carnisser popular i refinat de barri i molt aficionat als còmics descobreix que la seva dona, Sandrine, l'enganya amb el seu millor amic, Eric, des de fa ja quasi un any. Encara que és molt pacient i estima amb bogeria a la seva dona, decideix actuar per a no suportar més mentides. Després de meditar l'assumpte organitza unes vacances a l'illa de Noirmoutier amb la seva dona, l'Eric i la seva muller. Seran uns dies de calma, relaxament, i sofisticada revenja.

Amb un dibuix expressiu, càlid i colorista i una història universal de gelosia i venjança l'obra avança entre situacions costumistes i tocs d'humor per arribar a un final sorprenent per la finor. Una narració previsible per la temàtica es converteix en una tragicomèdia divertida en mans del mestre Rabaté que introdueix a més l'atmosfera del millor Hitchcock.

Aprofitant l'afició obsessiva del carnisser als còmics es fa un homenatge a la sèrie belga de còmics Gil Pupil·la de Maurice Tillieux, de començaments dels anys vint. Una altra exhibició narrativa del premiat i consagrat guionista Pascal Rabaté amb un nou fenomen del dibuix que és Simon Hureau.
Gaudim dels ganivets esmolats del nostre carnisser.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada