dilluns, 26 de desembre del 2016

Rojo Karma



Guió: Eddy Simon. Dibuix: Pierre-Henry Gomont.
Norma Editorial. 2016

L'obra ens narra les aventures i desventures d'Adélaïde, una noia embarassada de vuit mesos, que decideix marxar a l'Índia a la recerca de la seva parella Matthieu, que va marxar per treballar a una multinacional davant de la crisi a Europa. Des de fa un mes no té cap mena de notícia i a la seva arribada veurà com totes les pistes que la puguin ajudar a trobar-lo han sigut esborrades. Serà un jove taxista el que l'ajudarà a moure's per un país gegantí i amb una cultura radicalment diferent. Tots dos descobriran que darrere de la desaparició de Matthieu s'amaga certa informació classificada com a secret d'Estat i que parla d'un altre mur de la vergonya, el que separa la poderosa Índia de la pobra Bangladesh, una tanca de més de tres mil quilòmetres.
Un territori afectat per la manca d'aigua, amb una població enorme i amb la corrupció estesa a tots els estaments socials i polítics és perfectament mostrat amb un dibuix ple de color i força, amb molts detalls  i sàviament documentat. Els colors vermellosos inunden el còmic produint una sensació de calor, ofec i desordre en aquest viatge cap al desconegut i que a cada pas va guanyant en incertesa.
Una magnífica història de sèrie negra que va guanyar el premi d'Angoulème de l'any 2015 al millor còmic de gènere negre. 

2 comentaris:

  1. El còmic et trasllada efectivament al caos, a la corrupció, als interessos i la falta d'humanitat, i fins tot a l'espessa pol.lució de l'aire que es respira a la Índia. Els colors vermellosos li donen a aquesta novela negra,sensació d'ofec i tensió, com si tot anés a explotar en qualsevol moment, especialment el part de la criatura, com en un ritus satànic. Sorprenentment, a la India hi trobem aquest ventall de colors potents i cridaners, però que d'entrada i a diferència del còmic, són un clam a la vida i a la llum.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sembla que hagis estat algunes vegades a la India. Deu ser tot un món per descobrir. Valoro els teus comentaris.

      Elimina