dilluns, 5 de juny del 2017

Intemperie


Autor: Javi Rey
Editorial: Planeta. 2016

"Intemperie" és una magnífica adaptació al gènere del còmic de la novel·la de Jesús Carrasco que també porta el mateix nom. Totes dues són àrides i dures com el terreny on es desenvolupa l'acció, una Castellà on l'aigua és un tresor.
El protagonista principal és un nen que fuig d'uns homes, fuig d'un passat marcat per la humiliació i el càstig, Uns homes que encarnen el paper del Mal i que abusen del poder de forma cruel. En la seva fugida trobarà un home gran que viu portant cabres i que es constituirà en la seva salvació. Tots els personatges estan  molt ben descrits en la seva dimensió humana i tots ells estan marcats per l'aridesa del territori per convertir-se en autèntics arquetips de la innocència, el Mal i el Bé.
L'obra  de Carrasco i aquesta intel·ligent adaptació de  Rey, tenen moltes coses a veure amb l'obra "La Carretera" de Cormac McCarthy, són descripcions de com es van formant lligams emocionals molt forts basats en l'ètica dels personatges enmig de paisatges hostils on tot sembla haver perdut el sentit.
Els dibuixos descriuen a la perfecció la immensitat dels paisatges on no hi ha racons ni obstacles on poder amagar-se o descansar, sempre els personatges es troben a la intempèrie. La gamma de colors sempre es mou entre els tons més tòrrids i la foscor de la nit i els malsons. El jove autor es va formar a l'escola"Joso" de Barcelona i aquest any 2017 ha rebut el premi al "Millor autor revelació del Saló Internacional del Còmic de Barcelona".
Una obra seria, dura, plena de moments de gran lirisme i de forts cops, propis de la vida en terrenys absolutament abandonats pet tots.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada