dilluns, 12 de juny del 2017

Nosaltres en la nit


Autor: Kent Haruf.
Angle Editorial. 2017

Aquesta obra va ser la darrera de l'autor que va morir de càncer. Li van diagnosticar la malaltia a inicis del 2014 i ell va lluitar amb totes les seves forces per poder entregar a l'editorial les últimes correccions al novembre del mateix any. Pocs dies després va morir a l'edat de setanta-un anys.
L'autor ja havia escrit altres cinc novel·les que transcorren al seu estat natal de Colorado, però aquesta n'ha adquirit una important rellevància per l'enorme tenacitat de l'autor per poder acabar la seva obra sabent que seria la darrera de la seva carrera.
L'obra ens conta que passa quan una senyora d'edat avançada, l'Addie More, li fa una sorprenent proposta al seu veí, el Louis Waters. Tots dos són vidus fa dos anys i la proposta d'invitar al seu veí a passar per casa seva a dormir amb ella obrirà horitzons inesperats i sacsejarà profundament les seves vides i les vides de molta gent del poble. No es tracta d'una recerca absurda de sensacions passades, senzillament volen sentir al costat del seu cos un altra persona que escolta, parla i viu en la quietud de la nit. En parlen de la vida, del seu passat, dels seus fills, de les derrotes, dels enganys, de les pors, del terratrèmol que estan originant dins d'una estructura social que no permet aquesta mena d'aventures.
Una obra tendra i delicada sobre l'envelliment i la necessitat de tenir relacions que creïn complicitat i intimitat quan ja no som joves. La importància de valorar els petits detalls i el fet de saber acceptar les situacions són elements fonamentals que dóna o hauria de donar l'experiència de viure. La serenitat es converteix en l'eina per poder continuar avançant sense por.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada