dimecres, 13 de juny del 2018

Magritte. Esto no es una biografía.



Autor: Zabus. Dibuixos: Campi.
Norma Editorial. (2018).

Charles Singulier és un oficinista gris entre molts més com ell. Un dia es permet l'atreviment de comprar-se un bombí. Una vegada que se'l posa al cap no se'l podrà treure i començarà un autèntic viatge al món del surrealisme en forma d'al·lucinacions dins dels quadres del famós pintor belga. El personatge de Charles anirà acompanyat d'una noia que apareix en un dels quadres i que li farà de cicerone al llarg del viatge dins de la ment del pintor.
El títol de l'obra juga amb el nom d'un dels quadres més coneguts de Magritte, aquell que diu: "Això no és una pipa" ("Ceci n'est pas une pipe"). Aquesta obra tampoc és una biografia, és una mena d'anàlisi, de dissecció de l'artista. Potser, malgrat la quantitat de dades que ens aporta sobre el pintor, en algun moment pot semblar forçada l'aparició de les obres i l'avanç de la història, però estem parlant sobre surrealisme i aleshores tot pot semblar el que no és i també el contrari.
Zabus aconsegueix dissenyar un itinerari per on circula la narració propera al surrealisme i Campi a més de dibuixar la realitat plasma amb molt d'èxit molts dels quadres de Magritte que tots anirem reconeixent sens dubte.
Una magnífica obra si ens volem apropar al món del pintor belga que va revolucionar el món de l'art i que en el món del quotidià converteix l'ordinari en extraordinari. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada