dilluns, 17 de desembre del 2018

La tierra de los hijos



Autor: Gipi
Editorial: Publicaciones y ediciones Salamandra. (2016).

"Sobre las causas y los motivos que condujeron al fin habrían podido escribirse capítulos enteros en los libros de historia. Pero después del fin ya no se escribieron más libros."
Aquesta és la definició que apareix a la contraportada de l'obra magnífica de l'italià Gian-Alfonso Pacinotti (Gipi). És una narració crua, abrupta, quasi violenta de la vida de dos germans amb el seu pare enmig d'un món que ha perdut el sentit. Un món on les aigües han cobert quasi tota la terra i on la lluita per la supervivència ocupa tots els esforços dels pocs humans que han quedat vius després d'una catàstrofe a nivell planetari. El pare educarà als seus fills amb duresa i sense cap espai per a la tendresa, per fer-los forts i implacables davants de totes les penúries i atacs que els esperaran. El desig de llegir un llibre que escriu el pare farà de motor per trobar algú que llegeixi i els pugui fer saber que pensava el pare. Un munt de peripècies els esperen, i també la recuperació de una certa humanitat. Encara queda esperança, malgrat el desolador paisatge humà i de natura.
Un dibuix amb tensió, amb línies negres que semblen trencar el paper blanc, dona encara més potència a la narració. Una narració àgil, dinàmica, que no deixa respirar al lector i el portarà a llegir el còmic d'una sola tirada. 
Des de l'any 2003 que Gipi debuta amb "Exterior Noche", el seu talent gràfic i narratiu l'ha portat al reconeixement general de lectors i crítica. Ha guanyat nombrosos premis internacionals i també s'ha aventurat a filmar curtmetratges i vídeos independents. L'any 2011 dirigeix la pel·lícula "L'ultimo terrestre" que presenta al 68è Festival Internacional de Cine de Venècia. Gran aficionat als jocs de cartes, va concebre i dibuixar un joc de fantasia medieval amb el títol de "Brutal."
Una obra seriosa, intensa, dramàtica i magníficament dibuixada. Aquest autor és una garantia de bons treballs. No el perdem de vista.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada