dimarts, 18 de juny del 2019

Polina



Autor: Bastien Vivès.
Editorial: Diábolo Ediciones. (2012).

Aquesta  meravella del mestre Vivès ens narra un fragment de la vida d'una ballarina de ballet clàssic. Després de la seva entrada en una prestigiosa acadèmia, on un exigent professor marca la vida de totes les alumnes, veiem els seus avanços, la seva progressió que la portarà a abandonar el seu país i trobar la distància per poder tornar a trobar-se al seu antic mestre ja des d'una altra posició ben diferent passats els anys. El pas del temps resulta imperceptible pel pas del dia a dia i només resulta evident quan es produeixen canvis. 
El que ens ofereix aquesta història és el difícil pas de la infància a la maduresa mitjançant el treball, l'aprenentatge i la superació personal. La creació està inspirada en la ballarina russa Polina Semiónova. L'obra també mostra les interioritats d'un món molt desconegut per a molta gent com és el de la dansa, una disciplina tremendament exigent i selectiva. 
Vivès torna a demostrar com definir els personatges tant pels seus diàlegs com per les seves mirades, els seus silencis, la seva comunicació no verbal. Una contenció i minimalisme que ja hem pogut gaudir en altres obres seves com El gusto del cloro o En mis ojos. Fins i tot en aquesta obra que ara comentem, l'autor francès ens la presenta únicament en dos tons,  radical, sense cap ajut de color. Un risc que ell supera amb comoditat. Els personatges estan dibuixats amb una contenció de línies d'una precisió sorprenent, de la mateixa manera els espais interiors i urbans.
No havia vist mai la descripció d'una prova d'entrada a una escola, un primer càsting, realitzat amb aquesta saviesa, aquest domini per plasmar les pors, les  tensions i  les incerteses. 
Una obra perfecta per als amants de la dansa, del còmic i de les emocions. Una veritable joia de la narració i del dibuix. Atemporal, elegant, tendre i humana. Recordeu el nom d'aquest autor, qualsevol cosa d'ell que he pogut llegir, m'ha semblat sublim. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada