divendres, 28 de juny del 2019

El señor Lambert


Autor: Sempé.
Editorial: Blackie Books. (2017).

Jean-Jacques Sempé descriu sempre la vida com la successió de petits detalls que la conformen. Hi ha una lupa sobre el que anomenem normalitat, i aquest autor francès nascut a Bordeus és un especialista a trobar la singularitat de les petites coses, aquelles que passen desapercebudes a la majoria. Fa un any vam entrar al blog, El mundo de Sempé, una altra obra de les més de quaranta que té aquest dibuixant de traç amable i crítica social, però amb un somriure proper.  
En aquesta ocasió l'escenari és el petit restaurant Chez Picard. A les seves taules venen cada dia a la mateixa hora els mateixos comensals, les variacions són poques. Mentre uns parlen sempre de política, els altres parlen de futbol, però un dia el senyor Lambert no acudeix a la seva cita diària. Tots es pregunten la raó. Quan hi torna, tota la dinàmica canviarà. El senyor Lambert està enamorat. I això serà ara el motiu de conversa de tot el menjador. El futbol i la política deixen pas a l'amor i al món de les dones. I no us explico el final.
És brillant la descripció dels personatges, cadascú amb la seva particularitat i història. L'apropament a la quotidianitat de les coses resulta d'alguna forma tranquil·litzadora, és la vida de cada dia i podria semblar que res l'alterarà, però ens equivocaríem.
Sempé, un mestre ja proper als noranta anys, s'ha mantingut sempre fidel als seus dibuixos i a la seva manera d'explicar històries properes, tendres i humanes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada