dimecres, 6 de juny del 2018

El mundo de Sempé. (vol 1)


Autor: Jean Jacques Sempé.
Editorial El Jueves. (2004).

Sempé va néixer fa vuitanta-cinc anys a Burdeos. Als vint ja rebia el premi "Carrizey" com a dibuixant que començava la seva carrera professional. Va crear personatges tan famosos com a Monsieur Lambert, Marcellin Caillou i per sobre de tot Le petit Nicolas. 
Va fer la portada en més d'una ocasió del prestigiós "The New Yorker" i ha col·laborat amb revistes com "Paris Match","L'Express", "Triunfo".
Sempé es caracteritza principalment per la seva difícil simplicitat. La senzilla, però molt complicada manera de transmetre emocions, desitjos, frustracions, somnis de tots nosaltres. Hi ha en aquest autor també una crítica elegant a tot el nostre sistema social, a la riquesa, a les classes socials, als estereotips i a les etiquetes. Potser també hi ha certa càrrega d'humor absurd i misogínia, però sempre des del somriure. És molt destacable el fet que en una sola pàgina i moltes vegades en una sola vinyeta sigui capaç de dir moltes coses i fins i tot fer-nos saber el que els hi ha passat abans als personatges i el que els hi passarà poc després.
Tota l'obra es llegeix en poc temps, perquè és difícil detenir-se en una pàgina, a cadascuna d'elles ens trobem un petit fragment d'una història curiosa que ens fa somriure. Un bon llibre d'humor gràfic amable i tendre, 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada