dijous, 28 d’octubre del 2021

¡Oh, Josefina!

 


Autor: Jason.
Editorial Astiberri. (2020).

D'aquest autor noruec ja hem realitzat tres entrades: La momia misteriosaUn noruego en el camino de Santiago, i Athos en América. Totes elles diferents, però amb l'estil inconfusible i invariable d'un autor que no es mou ni un mil·límetre del seu món. I de vegades això fa que en algun moment l'autor sembla que dibuixa i explica històries per a ell mateix o persones que circulin per la seva galàxia.
L'obra es divideix en quatre parts molt diferenciades narrativament. La primera és "El camino de Wicklow" que segueix la sèrie de narrar els mateixos viatges de l'autor, resulta fresca i divertida. La segona és "L. Cohen: una vida", una simpàtica aproximació a la biografia del llegendari músic. A la tercera trobem una història interessant, "Los diamantes", un thriller íntim deconstruït, però que resulta confusa quan estableix diferents nivells de narració, i la semblança dels personatges encara dificulta més la comprensió. La quarta i darrera és la que porta el títol del còmic: "¡Oh, Josefina!", una història d'amor entre Napoleón i Josefina vist pel feltre escandinau.
En resum, un còmic ple de l'humor àcid i demolidor que ens acostuma a portar l'autor amb aquests personatges d'ulls buits i carregats de certa melangia i tristor existencial. 
Jason és Jason, ni decep ni sorprèn, però desitjo que continuï amb les seves cròniques i biografies, i no el perdem en experiments de deconstrució. Opinió personal, clar, d'un seguidor fidel d'aquest tipus rar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada