dimecres, 27 de març del 2024

La caída de la casa Usher

 


 
Autor: Raúl García.
Editorial: Ediciones La Cúpula. (2020).

Aquesta fosca obra és una adaptació al format de novel·la gràfica del llargmetratge d'animació "Extraordinary Tales" del mateix autor al voltant de l'obra d'Edgar Allan Poe. Poe va escriure aquesta narració l'any 1839, i malgrat el pas del temps, descriu de manera detallada i quasi obsessiva el procés atemporal de la caiguda en la bogeria. Una caiguda progressiva, però imparable fins a la desgràcia. 
El dibuix de García és ple de picats i contrapicats, d'escorços, ulls de peix i  perspectives que proporcionen desequilibri. Els rostres i figures humanes també apareixen com tallats a ganivet on les llums i les ombres queden separades per línies. El ritme i to narratiu pertany més a una narració de cinema que a un còmic, però es llegeix bé i manté les pauses adients.
Raúl García treballa des de fa molts anys a la factoria Disney. Ha fet animacions per a pel·lícules tan famoses com "El rei Lleó", "Pocahontas" i "Aladí". Es podria dir que és animador, dibuixant, productor i professor de cinema. Ha escrit diferents llibres sobre la producció de cinema i ha creat i produït  el llarg "Extraordinary Tales" que mostra cinc obres del mestre del terror i misteri del segle XIX.
Viu a cavall entre Los Angeles i Madrid.
Un viatge al desequilibri visual i misteriós d'una obra molt negra.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada