dilluns, 1 d’abril del 2024

The silver coin

 




Guió:  Diferents autors. Dibuix: Michael Walsh.
Editorial: Panini Cómics. (2022).

L'artista canadenc Michael Walsh va iniciar aquest projecte cercant la col·laboració de diferents guionistes que havien de proporcionar-li històries curtes i plenes de terror. Cadascun d'ells va posar el seu segell personal  i la seva visió al voltant d'una estranya moneda de plata que portarà desgràcia i dolor a cabassos.

Al volum 1: Chip Zdarsky fa un relat de l'ambició i el preu de la fama, Kelly Thompson ens presenta una història pròpia del subgènere del cinema de terror (slasher) on joves són assassinats amb espectacular crueltat per un pertorbat, Ed Brisson mostra els perills de l'avarícia, Jeff Lemire planteja un futur distòpic poc encoratjador, i és el mateix Michael Walsh  qui ens dona els inicis de la maledicció de la moneda.

Al volum 2: Michael Walsh presenta el terror en un sagnant videojoc que pren vida, Josh Williamson ataca amb força al terreny del joc i del triomf, Ram V, descriu el poder de la venjança, Matthew Rosenberg fa una terrible descripció de la corrupció policial i la mentida pública, i Vita Ayala ofereix la foscor de la màgia negra.

Històries breus, directes a l'estómac, amb sang, vísceres, amputacions i tota mena d'horrors que puguis imaginar. Els colors vermells, violetes i blaus  donen a tota l'obra una atmosfera depressiva, amenaçant i crispada. Un estil molt ianqui.

El creador de tot aquest malson, M. Walsh, ha treballat per a la Marvel en projectes com Star Wars, Spiderman, Los Vengadores, Guardianes de la Galaxia, i molts altres. Va rebre el "Premi Eisner" i té una dilatada i exitosa carrera internacional.

Només si tens ganes de terror en totes les seves dimensions agafa la maleïda moneda de l'infern.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada