dimarts, 30 d’abril del 2024

Mister No. Revolution




Guió: Michele Masiero. Dibuixos: Alessio Avallone.
Editorial: Panini Cómics. (2021).

Una obra de l'antiheroi Jerry Drake, el veterà de Vietnam que tracta de fugir d'aquell passat ple de dolor i barbaritats. Aquest seria el volum dotze, però cada episodi d'aquesta sèrie funciona generalment de forma independent  i només manté les especials qualitats del personatge. Aquí coneixerem una mica alguns passatges de la seva infantesa, la seva arribada a Califòrnia, el contacte amb els membres del Black Power, la seva relació amb la germana del seu amic que va amb cadira de rodes des del conflicte bèl·lic, i moltes més aventures d'aquest Drake que no para quiet. Com altres superherois només traurà el seu geni i capacitats de lluita quan li posen les coses molt complicades, un clàssic.
Els dos autors italians fan una bona feina conjunta, i el ritme no decau malgrat que l'argument ja l'hem pogut veure moltes vegades. 
Al final del còmic trobarem un epíleg molt interessant que ens explica l'ambient de la ciutat de San Francisco, concretament del barri d'Haig-Ashbury, on milers de joves arribaven fugint de la desil·lusió i desencant en què va caure el país després de la Segona Guerra Mundial, el creixement de la revolució dels "Panteres Negres", i el fenomen de les drogues al·lucinògenes. 
Una obra àgil amb un estil propi de còmic nord-americà amb una història ben trenada i un dibuix molt efectiu. Panini torna a fer una enquadernació i impressió que fa del còmic un producte molt bo.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada