dilluns, 1 d’abril del 2024

Limpieza en seco

 



Autor: Joris Mertens.
Editorial: Planeta Cómic. (2023).

El còmic té poc més de cent cinquanta pàgines i et passes les pàgines desitjant que no arribi el final.
El perquè és l'autèntica meravella d'imatges que es van succeint una darrera l'altra fins al final. Sense treva. L'argument és potser massa breu, massa poc per tanta pintura. Quan el personatge central, un home solitari, un perdedor que sempre pateix la pluja més inoportuna, inicia les seves passes desitges que li passin un munt de coses i que apareguin més problemes, més personatges, més suc, i la fi del còmic et deixa un pèl afamat de més, de molt més. Et semblarà injust que et deixin allà palplantat.
El paisatge plujós d'una Brussel·les dels anys setanta és l'escenari on aquest home de cinquanta anys pateix la solitud i l'infortuni més sever. L'estudi de la llum i dels reflexos és una classe magistral d'aquest autor belga.
Joris Mertens va arribar molt tard al món de les novel·les gràfiques. Ha estat trenta anys en el món del cinema com a guionista, dissenyador d'attrezzo, fotògraf, creador d'efectes visuals i director artístic. I tot aquest bagatge és molt palpable en els seus còmics.
L'any 2019 es va estrenar amb el còmic "Béatrice, l'heroïna de l'abric vermell" amb el qual va rebre nombrosos premis com el "Sérignan", el "Premi Atomium" de Bèlgica, i el "Premi de la Crítica" i el "Premi Audacity" a Angoulême.
Amb "Limpieza en seco" obté el "Premi de còmic Victor Rossel" i el "Premi Willy Vandersteen".
Gaudiu amb la pintura d'aquest autor que domina la figura humana i l'arquitectura de forma prodigiosa, i mireu la llum de cada imatge sota la pluja. Se us farà molt curt i voldreu més, segur.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada