dissabte, 13 d’abril del 2024

Paisatges perduts de la Terra

 




Autora: Aina Bestard.
Editorial: Zahorí de ideas. (2020).

Un llibre il·lustrat amb imatges a doble pàgina minuciosament ubicades en el temps de la formació del nostre planeta i els radicals canvis de paisatge i condicions. Les imatges estan acompanyades per breus textos que ens indiquen les modificacions més importants sobre la Terra i les característiques de molts animals i plantes que ja han desaparegut milers o milions d'anys. Aina Bestard és una il·lustradora mallorquina  que ha dissenyat estampats per a Miró Jeans, calcetes per a Woman's Secret i sabates per a Camper, i compta amb una col·lecció de llibres infantils/juvenils com a "Paisatges desconeguts del sistema solar", "Naixements bestials", "Què s'amaga dins del mar", o "Què s'amaga al cel".
Els llibres tenen amb el suport del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, i els podem llegir en eusquera, castellà, italià, francès, anglès i polonès, a més de la nostra llengua el català.
L'obra que avui comentem, té vuitanta pàgines, algunes vegetals, que ens mostren éssers que ja no existeixen i que n'hem tingut coneixement d'ells pels seus fòssils. Fauna i flora desapareguda fa milions  d'anys que podem tornar a veure en detallades il·lustracions d'aquesta autora de ses illes que ha estat molt de temps a Barcelona.
Un llibre molt pedagògic a més d'atractiu. Posa el temps de les nostres vides com un capítol molt i molt petit comparat amb la història del nostre planeta i infinitament amb la història del cosmos. Som un capítol molt breu. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada