dissabte, 18 de maig del 2024

Hms Beagle, los orígenes de Darwin

 




Guió: Fabien Grolleau. Dibuixos: Jérémie Royer.
Norma Editorial. (2023).

Aquest còmic, a més de ser molt entretingut, és una veritable obra educativa i divulgativa del viatge de Darwin l'any 1831 en el vaixell HMS Beagle. Un viatge que va revolucionar la visió de la humanitat sobre la seva pròpia història i que va originar la teoria de l'evolució de les espècies. Una teoria que es manté passats quasi dos-cents anys. També va demostrar una línia del temps molt més llarga del nostre planeta de la que fins al moment es pensava. 
Un viatge de cinc anys en què va descobrir meravelles de fauna i flora desconegudes, civilitzacions remotes, i paisatges sorprenents. També va poder veure la crueltat dels humans, la duresa mortal d'alguns passatges del viatge, la potència dels mars i la immensitat del planeta.
Un home que pren notes, dibuixa, passeja mirant a tot arreu, es meravella, s'escandalitza, s'il·lussiona, es decep, i crea dins del seu cervell una teoria nova i revolucionària que canviarà el pensament humà.
Fabien Grolleau, arquitecte i autor francès, ja havia treballat amb Jérémie Royer amb el còmic "Audubon, sobre las alas del mundo" que va guanyar el Premi Còmic Geogràfic del Festival Internacional 2016.
Jérémie Royer, dibuixant nascut a Niça va passar del dibuix publicitari al còmic, alternant els seus treballs a Brussel·les, París i un altre cop a Brussel·les on va crear l'estudi Mille.
Una obra plena de descobriments i curiositats sorprenents que fan de la seva lectura una experiència agradable i també formativa. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada