dilluns, 27 de maig del 2024

El que no agrada a la guerra

 



Autor: Ximo Abadía.
Editorial: Zahorí Books. (2023).

Aquesta petita obra la trobaràs a les biblioteques i a les llibreries en la secció d'obres infantils i juvenils, però és també un llibre ideal per gaudir de la potència de les imatges d'aquest autor alacantí. Ximo Abadía alterna les obres per a adults amb les destinades a lectors i lectores infantils sense perdre aquesta màgia de síntesi  de textos i imatges. Va estar nominat al Premi al Millor Autor Revelació del Saló del Còmic de Barcelona i Millor Novel·la Gràfica per Los Angeles Times pel llibre infantil "Clonk".
"El que no agrada a la guerra" conté quinze imatges a doble pàgina on el vermell intens i el negre compacte dibuixen sobre el blanc petites reflexions de tot allò que a les guerres desapareix amb crueltat.
Els textos són breus, paràgrafs poètics d'una a quatre línies que inviten a la reflexió d'aquelles petites coses que són fonamentals per a la vida. Vam poder comentar una altra obra de l'autor fa dos anys, i ja vam poder veure la importància del color i del disseny de les figures a People Power, a més d'un altre missatge poderós per a la pau i la justícia.
Un llibre sempre actual, ara terriblement present amb els conflictes d'Ucraïna i la Franja de Gaza, que intenta crear consciència i moure sentiments amb un disseny gràfic elegant i sorprenent.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada