dimarts, 26 de juliol del 2022

People Power

 



Guió: Rebecca June. Dibuixos: Ximo Abadía.
Editorial: Zahorí Books. (2022).

Aquest bonic llibre ens detalla alguns dels moments en els quals la força de la gent ha pogut aconseguir canvis importants, aquelles petites iniciatives individuals que han anat creixent exponencialment fins a arribar a un nombre enorme de persones que pel seu pes han pogut realitzar allò que semblava impossible. Com veureu, el sistema ha neutralitzat, pervertit i desactivat alguna de les propostes, però aquest llibre és un cant a l'esperança, a la joia de compartir i lluitar tots junts per somnis i anhels.
És un llibre que m'hagués encantat tenir de petit, però aleshores no hi havia coses tan alternatives i didàcticament positives.
Les il·lustracions del Ximo Abadía són plenes de color, alegria i força. Imatges que conviden, primer a la contemplació, després a l'acció. El dibuixant alacantí té una llarga trajectòria en el món infantil i juvenil.
Els moviments seleccionats per l'autora són: La Marxa del Fang (1907), La Marxa de la Sal de Gandhi (1930), El boicot als autobusos de Montgomery (1955), Els defensors dels arbres de Pureora (1978), El campament pacifista de dones de Greenham Common (1982), La Revolució del poder del poble (1986), La Revolució Cantada (1988), La caiguda del Mur de Berlín (1989), La Marxa Indígena pel Territori i la Dignitat (1990), La campanya Acció Massiva per la Pau de les Dones de Libèria (2003), La Revolució del Gessamí (2011), Els Divendres pel Futur (2019), i el Black Lives Matter, les vides dels negres importen (2020). Com podeu veure, hi ha de tots els continents i de tota temàtica, l'important és el fet de que quan les coses no són com ens agradaria, canviar-les està a l'abast de tothom si ens unim. Allò de la unió fa la força expressat en poques línies de text i unes il·lustracions molt atractives.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada