divendres, 29 de juliol del 2022

Clapas

 



Autor: Isao Moutte.
Editorial: Ponent Mon. (2021).

Autèntica dinamita aquest còmic. La narració agafa velocitat de creuer a les primeres pàgines i no l'abandona fins a la darrera vinyeta. És fàcil imaginar que aquesta obra doni peu a un curtmetratge o fins i tot a una pel·lícula llarga. Els personatges estan  molt ben definits i cadascú d'ells té la seva particularitat que li dóna a la narració una riquesa i dimensió molt considerable. No explicaré gaire dels esdeveniments que es van succeint un darrere l'altre perquè les sorpreses són constants, però tot comença quan un jove va a veure al seu pare a la població aïllada de Claps. El seu vehicle té una avaria enmig de la zona muntanyosa de Drôme, i un estiuejant el convida a portar-lo al poble més proper, però de sobte una caiguda de roques tancarà el pas per la carretera. Un mecanisme infernal acaba d'engegar la seva marxa.
Isao Moutte és un autor i dibuixant franc-japonès que a vint anys ja va iniciar la seva carrera professional a França on es va llicenciar en Belles Arts a la Universitat d'Angulema.
"Clapas" vol dir en occità un munt de pedres, les que convertiran un viatge en un malson rural. Un thriller contat amb passió que et fa contenir la respiració en més d'una ocasió. Pura adrenalina en còmic.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada