dimarts, 28 de maig del 2024

Aldobrando

 




Guió: Gipi. Dibuixos: Luigi Critone.
Norma Editorial. (2023).

Aquest còmic és un cant a l'amistat, l'amor, i el coratge i la valentia. Aldobrando és un jove espantadís i tímid que va ser adoptat de petit per un vell bruixot que cau ferit mortalment en un conjur que no surt com s'esperava. És el moment que el jove ha de sortir de casa seva i allunyar-se del seu espai de confort. Ha de trobar l'únic remei a un encanteri que posarà fi a la vida del seu tutor, es tracta de l'herba del llop. L'objectiu suposarà una odissea gegantina i l'aventura de la seva vida. 
Gipi (Gian Alfonso Pacinotti) és un artista italià nascut a Pisa que va iniciar la seva carrera com a dibuixant de còmic i publicitat molt jove, ha rebut nombrosos premis i ha traspassat les fronteres del seu país. També ha entrat en el món del cinema amb molta força realitzant alguns curtmetratges i dos llargmetratges. En aquest còmic porta el guió amb molta agilitat i deixa el dibuix al seu col·lega Critone. Vam poder veure el treball de Gipi com autor complet fa una mica més de cinc anys amb la molt bona obra: La tierra de los hijos. 
Luigi Critone, nascut a Sant'Arcangelo, dibuixant afiliat a l'estudi Inklink viu i treballa a París, i és professor a l'Escola Internacional de Còmic. El seu dibuix està ple de detalls, algun personatge té un to més caricaturesc, i hauríem de destacar els colors que semblen aquarel·les en moltes vinyetes. 
L'aventura d'un antiheroi que desconeix totes les regles de la societat, que únicament té la seva innocència com arma per combatre l'egoisme i la maldat de la societat. i que per sort també trobarà el valor de l'amor, l'amistat i l'honestedat.
L'obra és una història d'ambientació medieval plena d'emocions i magníficament dibuixada.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada