dijous, 10 d’agost del 2017

Amors imperfectes


Autor: Hiromi Kawakami
Editorial: Quaderns Crema. 2016

Un llibre que no arriba a les cent cinquanta pàgines i totes elles ens parlen d'amor. L'escriptora japonesa Kawakami va néixer a Tòquio l'any 1958, va estudiar Ciències Naturals i va ser professora de Biologia. L'any 1994 va publicar la seva primera novel·la. Ara mateix és una de les escriptores més premiades al Japó i una de les més llegides.
Vint-i-tres petites narracions, algunes de tan sols tres o quatre pàgines, ens apropen a un tema subtil i delicat com és l'amor. L'amor en totes els seus vessants, tots els seus estats, l'aparició i la desaparició, el temor, els desitjos ocults, la imperfecció de l'ànima, la soledat, la desil·lusió, el camí cap a la vellesa. La vintena de petits relats, malgrat que són independents uns dels altres, tenen un fil conductor que els lliga i que de vegades sembla que el final d'un doni peu al següent. El llibre incideix més en els sentiments observats des de la part femenina.
Un llibre sobri i subtil, amb una prosa exquisida i que ens posa davant amb tendresa els sentiments humans més profunds. Un llibre per degustar amb pausa, gaudint dels petits detalls. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada