dimarts, 8 d’agost del 2017

El pequeño Christian


Autor: Blutch
Editorial: Norma Editorial. 2011

Blutch és el nom artístic de Christian Hincker, un autor nascut fa cinquanta anys a Estrasburg que va rebre el premi d'Angoulême l'any 2009.
Aquesta obra és un homenatge a la seva infantesa i a la infantesa de molts de nosaltres. Christian és un nen que com molts nens encara passa de les nenes, li agrada sobretot jugar i llegir còmics. Els seus herois són Steve McQueen, Jhon Wayne i Charlton Heston i quan juga sempre li agrada ser el cowboy i no el pobre indi que sempre perd. 
El dibuix en negre, molt ratllat per crear volums sobre el blanc, té molta força i descriu molt bé les emocions dels personatges. El món d'aventures reals i d'històries nascudes en la imaginació d'aquest nen va omplint les pàgines de tendresa, d'una tendresa comuna a la infantesa de molts dels lectors. Un cant als dies abans de la pèrdua de la innocència.
Una magnífica edició fa d'aquesta obra una bona opció per tornar a jugar a indis i americans, a córrer darrere d'una pilota i somiar amb un món ple d'herois bons i justs. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada