dimecres, 30 d’agost del 2017

El dia más largo del futuro


Autor: Lucas Varela
Editorial: Ediciones La Cúpula. 2017

Abans de començar a llegir la història, el que ens sorprèn gratament és la delicada il·lustració i l'harmonia que omplen les pàgines d'aquesta obra. La manca absoluta de text no és un handicap, al contrari, li dóna a la narració un ritme de vertigen que ens fa avançar amb ganes per veure com es resol una trama delirant, però molt propera a la realitat dels nostres dies.
Els protagonistes són un oficinista i un robot que realitza treballs de la llar. Tots dos es veuran implicats en una aventura per l'aparició d'un rar foraster que porta un maletí ple de sorpreses, de somnis i malsons. La societat està dividida en dues grans corporacions enfrontades. El futur sembla absolutament dominat per la burocràcia, el tecnicisme i una jerarquia que ho controla tot, però encara hi queda un petit espai per a la sorpresa. Una sorpresa que tirarà per terra tota l'estructura d'un futur molt gris, poc esperançador. Potser, l'obra té alguna semblança a les històries del noruec  Jason, sobretot pel llenguatge de les imatges i la manca de text, però cadascú té les seves particularitats. 
Lucas Varela també ha realitzat altres obres amb títols tan divertits com:  "Las aventuras de un bacalao", "Vodka para el desayuno, vol 1", "El día que probé el Gorgonzola" i "Diario de un pobre perturbado". Amb els títols ja podeu veure que l'autor és amant de l'enginy.
Una obra àgil, divertida, ben dibuixada i plena d'humor sobre un futur que desitgem  no arribi mai. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada