diumenge, 14 de gener del 2018

Un policía en la luna


Autor: Tom Gauld.
Editorial: Salamandra. Graphic. 2017.

Aquesta divertida obra ens presenta a un policia que treballa a la Lluna. Fa anys feia investigacions complicades, i la seva activitat era emocionant, però ara el nostre heroi només resol assumptes domèstics com buscar un gos que ha perdut una iaia, portar a casa de tornada a una adolescent, o portar un robot que ha fugit del Museu de la Lluna. Les seves rondes pel satèl·lit són cada vegada més curtes i rutinàries, molta de la gent que hi va venir ja han buscat nous horitzons. La Lluna ja no és el que era.
Amb aquestes coordenades, l'autor ens planteja petites situacions plenes de tendresa, humor i certa melancolia. Apareixen els sentiments humans carregats de desitjos, frustracions, i solitud enmig d'un panorama desèrtic i sense vida. L'humor intel·ligent de l'autor fa que la lectura d'aquest còmic sigui agradable i àgil, però sempre deixa oberta certa càrrega de reflexió sobre les dificultats de viure. L'absurd de certes coses i comportaments també és present en aquesta comèdia trista de ciència-ficció.  
Dibuixat en dos tons, blau ultramar i negre, sobre blanc, Tom Gauld ens mostra la seva mestria per la senzillesa del seu dibuix. Senzill, però potent, quasi hipnòtic. Noranta-quatre pàgines per gaudir d'un viatge per la Lluna.      

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada